Vedic Art

Grund- och fortsättningskurser

Bild på Curt Källman, grundare

Om metoden

Vedic Art ® är en metod och ett pedagogiskt förhållningssätt som utarbetades av den svenske konstnären Curt Källman (1938-2010). Fröet till Vedic Art såddes för många år sedan då Curt började sin inre resa för att hitta ett kravlöst sätt att uttrycka sig på målarduken. En viktig del av metoden är "De 17 Vediska Principerna för konsten och livet".Bild från kurs i Skaparstugan

SKAPANDE AKTIVITETER

Grundkursens skapande aktiviteter "öppnar seendet" och kompletterar de 17 Principerna. De skapande aktiviteterna är utformade utifrån inspiration från traditionell och modern västerländsk konsttradition/utbildning. De är utvecklade eller omarbetade för att vara processinriktade, kravlösa och även att fokusera på personlig utveckling.

KRAVLÖST

Vedic Art-metoden främjar ingen specifik målarstil, utan den hjälper i stället kursdeltagarna att hitta sitt eget personliga uttryck. Ingen lärare bedömer oss eller ställer krav på oss under en Vedic Art-kurs. Vi kan utvecklas i vår egen takt och hitta ett vårt eget sätt att förhålla oss till skapandet. Vi kan komma till en kurs utan att ha hållit i en pensel tidigare.

Och vi upptäcker att vi faktiskt kan uttrycka oss!


Maila för mer information

info@skaparstuganhogakusten.se

Bild från Trysunda fiskeläge

Varje sommar, sedan flera år tillbaka, håller jag även Vedic Art-kurser på Sveriges vackraste ö.

Trysunda är ett världsarv, och ligger i Höga Kustens skärgård.

Underbar miljö, vacker natur och en rogivande atmosfär.

KURSHELG 18-20 juni 2021

Maila för mer information

info@skaparstuganhogakusten.se